British Cuisine – part 1

Materiał cyfrowy

Podobno Brytyjczycy nie mają własnego określenia typu „smacznego” z tego powodu, że dobrze wiedzą, że nic smacznego ich przy stole nie czeka.
Czy to prawda? Czy faktycznie każde mięsne danie na Wyspach wygląda jak zwrócona treść żołądka, a każdy deser to biszkopt i krem w różnych wariacjach?
Czy wiesz, że pierwszy znany przepis na pewną bardzo popularną brytyjską potrawę pochodzi z polskiej książki kucharskiej?

Prezentacja British Cuisine to 31 stron poświęconych głównie mięsnym posiłkom z kuchni brytyjskiej (desery będą poruszone w kolejnej części).
1 strona – tytułowa
2 strona – z linkiem do autorskiej gry na wordwallu – należy połączyć połówki nazw, np. Yorkshire + pudding, fish and chips itd.
strony 3-24: 12 potraw – zdjęcie plus najważniejsze informacje i ciekawostki. Do niektórych potraw załączyłam linki do przepisów.
strony 25-30: pytania typu Would you rather have… : do wyboru jest potrawa z kuchni brytyjskiej plus potrawa z kuchni amerykańskiej, dlatego najlepiej ten materiał wprowadzić po mojej prezentacji American Food: https://zlotynauczyciel.pl/?s=american+food&asl_active=1&p_asid=1&p_asl_data=1&qtranslate_lang=0&asl_gen%5B%5D=title&asl_gen%5B%5D=content&asl_gen%5B%5D=excerpt&customset%5B%5D=download

Po skończonej prezentacji uczniowie mogą jeszcze raz zagrać w grę z 2 strony, żeby sprawdzić przyrost wiedzy.

10.00PLN – Dodaj do koszyka Do ceny należy doliczyć 5% podatku
Kategorie ogólne Szkoła podstawowa (klasy 4-8)
Klasa/wiek Klasa 8
Przedmiot Angielski
Dokumenty .pdf
Pliki graficzne
Pliki wideo
Pliki audio
Download Tag ,
Instrukcja

English Nook

Od blisko 20 lat uczę języka angielskiego, a od 13 lat pracuję w szkole podstawowej, gdzie uczę klasy 1-8.
8 lat temu założyłam bloga http://www.english-nook.pl , na którym dzielę się swoimi pomysłami na lekcje.
Uwielbiam nauczanie zdalne i z przyjemnością tworzę materiały usprawniające taką formę pracy.

Napisz recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *