Podstawowe informacje o białkach NOTATKA DO LEKCJI + KARTA PRACY
W materiale znajdziesz:
4 strony PDF notatek do lekcji
-definicja
-występowanie białek w produktach spożywczych
-doświadczenie- reakcja biuretowa (cel, opis reakcji, obserwacje, wnioski, schemat)
-doświadczenie- reakcja ksantoproteinowa (cel, opis reakcji, obserwacje, wnioski, schemat)
-wiązanie peptydowe
-denaturacja, przykłady denaturacji
3 strony PDF kart pracy ułożonych na podstawie notatek, w związku z czym nie wymagają zamieszczenia odpowiedzi.
Na obrazku poglądowym zamieściłam wszystkie strony zawarte w materiale.
Materiał został wykonany za pomocą programu CANVA.
Niedługo pojawią się w mojej ofercie kolejne notatki.
Zachęcam Cię do pozostawienia recenzji po zakupie materiału. Otrzymasz 5% zniżki na kolejny zakup. Szczegóły otrzymasz w mailu po zakupie 🙂
W razie pytań zapraszam na kontaktu na adres mailowy:
kontakt.materialy96@gmail.com
Sprawdź również:
Ostatnio przeglądane materiały
| GALERIA | |
| Kategorie ogólne | Szkoła podstawowa (klasy 4-8) |
| Klasa/wiek | Klasa 8 |
| Przedmiot | Chemia |
| Dokumenty | |
| Pliki graficzne | |
| Pliki wideo | |
| Pliki audio | |
| Download Tag | białka |
| Instrukcja | |
| Liczba stron wraz z stroną tytułową | 7 |
| Czy materiał zawiera odpowiedzi? | Nie |
| Przeznaczenie materiału | dla nauczyciela, dla rodzica, dla ucznia (praca samodzielne) |
| Dodatkowe notatki dla rodzica | |
| Średni czas aktywności | do 45 min |
| Informacje dodatkowe dotyczące czasu aktywności |


Czasowniki nieregularne – gra typu Kaboom – język niemiecki
Wzór algebraiczny (A-B)^2, upraszczanie (ułamki) | matematyka, algebra | 26 kolumn
PI TARTY
Napisz recenzję
Zostaw swoją odpowiedź Anuluj odpowiedź